Nomad

Het begon allemaal in 1899, wanneer twee Duitse industriëlen met een culinaire passie een samenwerking opzetten: Daniel Braun en Jakob Kemmler introduceren het merk Beka in Betzingen. 120 jaar later maakt BEKA deel uit van een grotere groep gespecialiseerd in kookgerei: Allinox.

Hoewel het merk BEKA in 1899 werd opgericht, maakt het pas sinds 2000 deel uit van zijn huidige groep: Allinox. De oorsprong van de Allinox groep ligt in het Belgische bedrijf Alva, opgericht in 1949 door Albert Vandaele. Alva spitste zich toe op de lokale productie van aluminium kookgerei. Na 40 jaar kookgerei te hebben geproduceerd, werd begin jaren negentig Allinox opgericht als commerciële entiteit voor Alva. Enkele jaren later werd de oprichting van een roestvrij stalen fabriek AXA toegevoegd aan de Allinox groep, waardoor Allinox een echte kookgerei specialist werd met een variëteit van materialen en mogelijkheden. Het familiebedrijf Allinox, met hoofdzetel in België, produceert, stockeert en verdeelt kwalitatief kookgerei over de hele wereld.

In 2000 kocht de Allinox Group het Duitse 'BEKA' handelsmerk. Allinox nam daarbij ook de Duitse en Franse verkoopskantoren over, evenals het distributiemagazijn in Wittisheim (Frankrijk). Allinox streeft sindsdien naar internationalisatie van het merk Beka. Distributeurs zijn actief in de meeste Europese landen, alsook in Azië en het Midden-Oosten.
Het hoofdkantoor van BEKA is, samen met de kantoren van Allinox, in België gevestigd. Daarnaast heeft BEKA Cookware verkoopkantoren in Frankrijk en Duitsland en distributeurs over de hele wereld.

De Allinox groep is er trots op het merk BEKA te dragen, waar het tot doel heeft thuiskoks en hobbykoks te bedienen met kwalitatieve, duurzame en stijlvolle producten voor een zorgeloze kookervaring. Maar Allinox bedient de markt van kookgerei ook met tal van andere activiteiten. Sinds het begin van deze eeuw is het zo ook licentiehouder van Brabantia Cookware en in 2018 richtte men naast het merk BEKA ook het merk Kitchen Fun op. Daarnaast bedient de groep al jaren tal van private label merken over de hele wereld dankzij zijn efficiënte manier om meerdere behoeften te combineren: onderzoek en ontwikkeling, categoriebeheer, productie, distributie, enz.

Slideshow