FAQ

Heb je een vraag over Beka kookgerei? Wij helpen je graag verder. 
Om het jou gemakkelijk te maken bundelden wij reeds de meest gesteld vragen hieronder.

Vraag niet gevonden?

Vul het contactformulier in om meer informatie te verkrijgen over ons bedrijf, over een bepaald product of voor elke andere vraag en wij antwoorden zo spoedig mogelijk.

Neem contact op
Gebruik en onderhoud

Hoe weet ik of mijn pan geschikt is voor inductie?

Niet zeker of je je pan kan gebruiken op een inductievuur? Test het snel en eenvoudig aan de hand van een magneet. Houd deze op de onderzijde van je pan. Indien de magneet aan de onderzijde blijft plakken dan is je pan inductie geschikt.

Maakt het uit hoe hoog ik mijn kookvuur instel?

Plaats je kookgerei niet onmiddellijk op een heet vuur om thermische schokken te voorkomen (wat betekent dat de bodem verschiet en kan krom trekken). De BEKA pannen zijn bestand tegen extreme temperaturen aan beide uiteinden van het spectrum, maar plotselinge en aanzienlijke veranderingen kunnen de levensduur verkorten. Om die reden raden we aan je kookgerei langzaam aan op te warmen: starten met een laag vuur en verhogen tot een middelhoog vuur.

Dezelfde schok wordt ook in de omgekeerde richting best vermeden. Laat het kookgerei volledig afkoelen voordat je koud water over het oppervlak laat stromen

De kern van BEKA kookgerei geleidt warmte zeer efficiënt, daarom raden we je aan de pannen te gebruiken op een laag tot middelhoog vuur. Over het algemeen hoef je onze pannen niet op hoog vuur te gebruiken.

Laat lege pannen niet gedurende langere tijd boven een hete brander staan - dit kan de pan, antiaanbaklaag en zelfs je fornuis beschadigen.

Hoe maak ik mijn pan schoon? Mag mijn BEKA item in de vaatwasser?

Niet alle BEKA items mogen in de vaatwasmachine afhankelijk van hun materiaal en samenstelling. Voor alle BEKA items met een antiaanbaklaag of een houten greep is gebruik van de vaatwasser afgeraden.

Instructies over het gebruik in oven of vaatwasser zijn terug te vinden op de productpagina van onze website, op de verpakking en bij sommige items op de bodem van het product.

Mijn pan moet worden ingebrand, hoe werkt dit?

Niet alle pannen moeten worden ingebrand omdat niet alle materialen dit vereisen. Binnen het BEKA assortiment dient enkel de Nomad collectie ingebrand te worden (ook wel seasoning genoemd) omwille van z'n plaatstalen materiaal (carbon steel). Door de carbon stalen pannen in te branden creëer je een natuurlijke antiaanbaklaag zonder enige chemicaliën. Het stappenplan voor inbranden en een paar handige gebruiks- en onderhoudstips kan je hier terug vinden: Stappenplan inbranden.

Vragen over betaling, levering, retourneren

Welke betaalmethodes zijn mogelijk op de Beka webshop?

Wij bieden de volgende betaalmethoden aan: Visa, MasterCard, Maestro, Bancontact & Ideal. We gebruiken een beveiligingsstandaard genaamd 3D-Secure, ontwikkeld door VISA en MasterCard.

Alle informatie wordt versleuteld met SSL-codering, die ongeoorloofde toegang tot kaartgegevens voorkomt. Beka Cookware slaat geen kaartnummers op nadat de transactie is voltooid.

Wat zijn de verzendkosten?

In de verzendkosten zijn de handelingskosten en administratieve kosten reeds opgenomen.

 • De verzendkosten binnen België zijn 7,95 EUR,
 • De verzendkosten binnen Frankrijk zijn 9,95 EUR,
 • De verzendkosten binnen Duitsland zijn 8,95 EUR

Gratis verzending binnen België, Frankrijk en Duitsland bij aankopen vanaf 70,00 EUR.

Hoe retourneer ik mijn bestelling?

Alle artikelen, aangekocht op de webshop van Beka Cookware, kunnen binnen 14 dagen na ontvangst geretourneerd worden in ongebruikte staat, zonder opgave van een reden. Voor artikelen gekocht op onze officiële webshop bieden wij een eenvoudig te gebruiken retourservice.

Mail ons volgende informatie via support@beka-cookware.com:

 • Mededeling dat de Klant de overeenkomst wil herroepen
 • Contactgegevens van de Klant
 • Artikelomschrijving
 • Bestel – en ontvangstdatum
 • Ordernummer

Houd er rekening mee dat alle artikelen moeten worden geretourneerd in originele, ongebruikte staat en verpakking.  Na aanmelding van je omruiling of retour bij de Beka Customer service kan u de terugzending gaan uitvoeren. Hoe de retournering praktisch in zijn werk gaat, laat de customer service u weten na aanmelding van aanvraag tot retour of omruiling. 

 De retourkosten van de terugzending of omruiling zijn voor eigen rekening. Retour verzendkosten worden gedekt door de klant en zijn niet restitueerbaar, behalve in het geval van garantie of onjuist artikel verzonden door Beka Cookware.

Zodra we de geretourneerde artikelen hebben ontvangen, zullen we ze inspecteren en verwerken om ervoor te zorgen dat u zo snel mogelijk ontvangt wat u wilt. Uw terugbetaling wordt uitgevoerd op de oorspronkelijke aankoopmethode. Deze kan u verwachten ten laatste 2 weken na ontvangst in ons depot.

In het geval u omruiling wenst, maar we geen geschikte vervanging kunnen bieden, wordt u via e-mail op de hoogte gebracht en terugbetaald.

 

Voor meer informatie klik hier ( https://www.beka-cookware.com/nl-be/legal/algemene-voorwaarden)

Er is iets mis met de levering, wat moet ik doen?

Als uw bestelling in de wacht staat of moet worden bijgewerkt met bepaalde informatie, laat het ons dan zo snel mogelijk weten (support@beka-cookware.com), zodat we u hierbij kunnen helpen.

Vermeld hierbij aub ook uw bestelnummer, medegedeeld in de bestelbevestiging die u via mail ontving en terug te vinden in uw bestelgeschiedenis indien u zich registreerde.

Hoe kan ik mijn bestelling wijzigen?

Indien je jouw bestelling wenst te wijzigen, helpt onze customer support je graag verder. 

Je kan hen bereiken via het telefoonnummer: +32 (0)56 67 46 80 of per email via support@beka-cookware.com . Vermeld daarbij zeker het ordernummer, terug te vinden op de bestelbevestiging die je via mail ontving of in je bestelschiedenis op je profiel. Wij helpen jou onmiddellijk om jouw bestelling te wijzigen of te annuleren. 

 Hou er rekening mee dat we niet meer kunnen wijzigen indien de bestelde items reeds klaar staan voor verzending. Mocht jouw order niet meer op tijd gewijzigd kunnen worden en je wenst jouw bestelling niet te ontvangen dan kan je de levering van jouw order weigeren aan de deur. Het pakket wordt dan gratis geretourneerd naar ons warehouse.

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Indien je jouw bestelling wenst te annuleren, helpt onze customer support je graag verder. 

 

Je kan hen bereiken via het telefoonnummer: +32 (0)56 67 46 80 of per email via support@beka-cookware.com . Vermeld daarbij zeker het ordernummer, terug te vinden op de bestelbevestiging die je via mail ontving. Wij helpen jou onmiddellijk om jouw bestelling te wijzigen of te annuleren. 

Hou er rekening mee dat we niet meer kunnen wijzigen indien de bestelde items reeds klaar staan voor verzending. Mocht jouw order niet meer op tijd gewijzigd kunnen worden en je wenst jouw bestelling niet te ontvangen dan kan je de levering van jouw order weigeren aan de deur. Het pakket wordt dan gratis geretourneerd naar ons warehouse.

Algemene vragen over kookgerei

Bevatten de BEKA antikleefpannen schadelijke stoffen zoals PFOA?

Neen, geen enkel BEKA item bevat PFOA.
Wij garanderen je dat al onze BEKA artikelen vrij zijn van PFOA. Al onze antikleeflagen voldoen aan de strenge Europese regelgeving in verband met voedselveiligheid. Hierover hoef je je dus geen zorgen te maken.

Mijn antiaanbaklaag is beschadigd, is dit schadelijk?

Een antikleeflaag met krassen, putjes of een oververhitte antikleeflaag kan loskomen. Het per ongeluk eten van vaste stukjes Teflon, PTFE of keramiek is niet gevaarlijk voor je gezondheid en verlaat het lichaam op de normale manier.

Wel bevindt zich onder de antiaanbaklaag meestal aluminium. Rechtstreeks contact van je voedsel met aluminium is wél schadelijk voor je gezondheid. Zodra de laag onder de antiaanbaklaag zichtbaar is adviseren we je je antikleefpan te vervangen.

Mijn antikleefpan bakt aan, wat nu?

Na verloop van tijd kunnen de anti-aanbak eigenschappen van jouw antikleefpan afnemen. Oververhitting, gebruik van de vaatwasser of slijtage kunnen hier de oorzaak van zijn. Op zich is een minder effectieve antiaanbaklaag niet schadelijk, wel zal je meer vet moeten gebruiken om aanbakken te voorkomen.

Wanneer delen van de antiaanbaklaag loskomen en de aluminium laag eronder zichtbaar wordt, moet je oppassen. Je pan is dan zeker aan vervanging toe. Breng ze naar het containerpark, zodat de materialen kunnen worden gerecycleerd.

Hoe voorkom ik schade aan mijn antiaanbaklaag?

De antikleefeigenschappen van een antiaanbaklaag kunnen door verkeerd gebruik afnemen: oververhitting, gebruik van scherpe voorwerpen of chemicaliën bij gebruik van de vaatwasser hebben een nefast effect op de antikleefeigenschappen. Vind hieronder meer info over hoe je je antikleefpannen best hanteert.

 • Plaats je antikleefpannen niet in de vaatwasser. De chemische mix die vaatwassertabletten met zich meebrengen hebben een negatieve impact op de antikleefeigenschappen. Handwas met een zachte vaatdoek of spons is ten sterkste aangeraden bij antikleefpannen, bovendien is met de hand afwassen dankzij de antikleeflaag een fluitje van een cent.
 • Om de duurzaamheid van je antikleefpannen te maximaliseren raden we je aan de pannen met antiaanbaklaag enkel te gebruiken op een laag tot middelhoog vuur. Ook te hoge temperaturen doen de antiaanbaklaag slijten.

 • Maak geen gebruik van scherpe voorwerpen bij het koken met of reinigen van een antikleefpan.
  Houten, siliconen, plastic of nylon keukengerei is allemaal prima te gebruiken met jouw antikleefpannen. Keukengerei met ruwe, scherpe randen kunnen de antiaanbaklaag beschadigen en wij raden dan ook sterk aan deze te vermijden
Garantie op Beka producten

Wat zijn de garantievoorwaarden?

De garantie is alleen geldig bij huishoudelijk gebruik en in overeenstemming met de onderhouds- en gebruiksinstructies. Defecten veroorzaakt door nalatigheid, verkeerd gebruik worden niet beschouwd als fabricage- of materiaalfouten. Hetzelfde geldt voor de gevolgen van normale slijtage (bijvoorbeeld verkleuring en krassen).  Om aanspraak te kunnen maken op garantie is een aankoopbewijs vereist. Klik hier voor meer informatie over ons garantiebeleid:https://www.beka-cookware.com/nl-be/legal/algemene-voorwaarden

Hoe lang geldt de garantie op mijn BEKA product?

Alle Beka Cookware-producten worden geleverd met een minimum premiumgarantie van 2 jaar indien gekocht op onze website (beka-cookware.com) of bij een officiële Beka Cookware verdeler.

Afhankelijk van het gebruikte materiaal en het type product is de garantietermijn verschillend. De garantietermijn vind je steeds terug op de verpakking van het BEKA product.

Ben je niet meer in het bezig van de verpakking? Dan kan je deze informatie ook terugvinden op onze productpagina's hier op de site.

Vind je het BEKA product hier niet terug, dan gaat het misschien om een oude collectie. In dat geval kan je ons steeds bereiken via het contactformulier. We bezorgen je dan zo snel mogelijk de juiste informatie.