Hoe Judith en Tom hun favoriete keukenitem vonden?

Heb je ook soms het gevoel, dit gerechtje zou ik toch moeten kunnen verbeteren? Maar hoe? De vraag die dan naar boven zou moeten komen is: “welk kookgerei kan mij hierbij helpen?” Ontdek net zoals Judith en Tom welk hulpmiddel in de keuken je nieuwe, favoriete item wordt en geniet ook van meer vrije momenten of neig je toch eerder naar extra keukenplezier?

Hoe Judith en Tom hun favoriete keukenitem vonden?

WEES DE DRUKTE TE SNEL AF

Het leven kan soms erg druk en hectisch zijn, vooral als je ook nog eens probeert gezond te eten. Wij stellen je dan ook graag voor aan Judith, want zij is lange tijd op zoek geweest naar de juiste balans en de juiste recepten. Wat haar vooral verbaasde, is dat ze ontdekte dat ook het juiste keukengerei een belangrijke keuze was. Alles samen zorgde ervoor dat zij haar rust terugvond en dat zij meer kon genieten van vrije tijd.

Judith koos vaker voor gezonde, maar wel snelle gerechten. Een vast gerecht op het weekmenu is dan ook een wok met kippenreepjes, waarbij Judith sinds kort steeds met de Energy wok werkt. Ze kwam terecht bij deze pan dankzij de quiz, omdat ze vooral tijdnood aanduidde en gezond wou koken, kwam ze terecht deze in aluminium gegoten pan. Doordat deze dan ook zeer snel opwarmt, verspil je nog minder tijd en energie en wordt de kooktijd nog verkort.

Efficiënt koken hoeft dus zeker niet te betekenen dat je toegiften moet doen aan smaak en gezondheid, maar vooral de juiste gerechten combineren met de juiste tools. Zo bespaar je veel tijd en energie om te genieten van al je andere activiteiten.

DE MAGIE VAN FAMILIE

Samen tijd door brengen, brengt iets magisch naar boven en dat geldt vooral wanneer ouders hun kinderen leren koken. Voor Tom, een enthousiaste vader en zelfverklaarde "meester van het vlees", is koken met zijn kinderen dé kans om zijn passie voor lekker eten door te geven aan de volgende generatie. Ook benieuwd hoe Tom zijn dochter betrekt bij het bereiden van smaakvolle en voedzame gerechten?

Het favoriete gerechtje van Tom is een echte klassieker. Steak friet met romige champignonsaus. Van de doordachte vleeskeuze tot de juiste bakwijze en het zorgvuldig bereiden van een verse champignonsaus, loodst Tom zijn dochter volledig doorheen dit recept. Voor hij daaraan begint, start hij met allerbelangrijkste en dat is de keuze van de juiste vleespan, naar zijn smaak de Nomad. De juiste pan kan ervoor zorgen dat het vlees gelijkmatig wordt verwarmd en mooi bruin wordt, terwijl het ook mals en sappig blijft en dit wil hij graag delen met Delphine. Het is echt genieten hoe hij haar zijn manier van werken toont, maar ook om ze daarna te zien smullen samen met het ganse gezin.

Waarom draagt Tom deze keukenmomenten zo hoog in het vaandel? Omdat hij bij deze gezellige momenten ook veel vaardigheden aan zijn dochter kan doorgeven. Samen koken betekent voor hem echt teamwork en goede communicatie. Hij zou het iedereen aanraden om het steevast minimum een dagje per week in te plannen om samen te kokkerellen. Hij geniet vooral van het moment samen met zijn dochter waarbij hij haar beter leert kennen én soms hij al eens een geheimpje te weten komt.

Benieuwd naar welk kookgerei bij jou past?

En jij? Hoe kook jij? Ontdek welk kookgerei
het best past bij jouw persoonlijkheid, wensen en kookgewoonten. 

Beka biedt voor elk wat wils, en helpt je graag te weten te komen welke type potten, pannen of gespecialiseerd kookgerei jij nodig hebt.