Jouw perfecte match in de keuken!

Goed kookgerei is onmisbaar voor zowel beginnende koks als ervaren kookliefhebbers. Iedere (beginnende) chef heeft immers baat bij kwalitatief hoogwaardig kookgerei als het erom gaat heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voordat je aan de slag gaat, moet je aandacht besteden aan de specifieke wensen van je favoriete cuisine om het essentiële kookgerei te vinden dat bij je past.

Gebaseerd op hun persoonlijke smaak, hebben deze drie chefs hun perfect gematchete kookgerei gevonden bij Beka. 

Jouw perfecte match in de keuken!

DE ONGEDWONGEN CHEF

Gebrek aan ervaring met koken vervangen door veel enthousiasme: Dat beschrijft data-analist Luca vrij goed. Ver verwijderd van zijn gebruikelijke werkterrein, heeft hij all-round kookgerei nodig waarop hij kan vertrouwen voor zijn dappere culinaire experimenten. "Ik ben verre van een ervaren kok, maar ik kan een maaltijd op tafel zetten, en de oven is daarbij mijn vertrouwde partner."

Voor zijn afspraakje vanavond grijpt Luca terug op zijn vertrouwde recept voor een - hopelijk letterlijk - hartverwarmende ovenschotel, met behulp van een multifunctionele ovenschaal. Hij combineert gewoon een paar ingrediënten voor een eenvoudige maar heerlijke maaltijd, et voilà!

Maar wacht, vergat hij zijn groenten toe te voegen?

DE MULTITASKING TOVENAAR

De 35-jarige projectmanager Sophie is een kok die nooit een ingrediënt vergeet. Als een ware culinaire Ganesha met vier armen weet zij moeiteloos een evenwicht te vinden tussen haar baan en haar gezinsleven, waarbij de nadruk ligt op evenwichtige, huisbereide maaltijden. Natuurlijk, Sophie is blij om hier en daar wat tijd te besparen.

Daarom bakt ze op woensdagmiddag pannenkoeken met haar kinderen. "Het is een win-winsituatie: ik houd mijn kinderen bezig terwijl ik ze een heerlijke zelfgemaakte maaltijd serveer," vertelt Sophie ons met een brede glimlach.

Met haar Energy pannenkoekenpan met antiaanbaklaag is het omdraaien van de pannenkoeken (letterlijk) kinderspel.

HEERLIJK GENIETEN VAN BASISINGREDIËNTEN

Een andere bezige bij is Monique. Ook zij is een werkende moeder, maar ze hoeft voor haar volwassen kinderen niet langer te zorgen. In plaats daarvan vult ze haar agenda met gezellige afspraken en eindeloze vriendinnenonderonsjes. In de loop der jaren bouwde ze een heerlijk basisrepertoire van alledaagse maaltijden op.

"Ik ben niet zo'n kok die experimenteert met allerlei exotische kruiden. Ik werk het liefst met basisingrediënten die voor zichzelf spreken, bijvoorbeeld een pastagerecht met pesto en verse tomaten," stelt ze.

Monique concentreert zich bij het koken op de essentie en gebruikt hoogwaardige basisuitrusting die perfect aan haar doel beantwoordt. Efficiënt, doordacht en krachtig - voor iets anders heeft Monique geen tijd.

En jij, hoe kook jij? Ontdek het kookgerei dat bij jouw persoonlijkheid.