Kies met Maestro het juiste kookartikel voor elk gerecht

Centraal in de hoogwaardige Maestro collectie staat “Optimale prestaties die voldoen aan alle functionele eisen”. De uitgebreide waaier aan Maestro producten werd met de grootste zorg ontworpen en technisch doordacht, om jou te garanderen dat je voor elke bereiding het juiste product kan vinden.
Kies met Maestro het juiste kookartikel voor elk gerecht

HAAL EEN EIGENTIJDSE EN UNIEKE DESIGN IN HUIS MET DEZE MEESTERLIJKE COLLECTIE

Met zijn stijlvolle en strakke vormgeving gaat Maestro verder dan andere inoxen reeksen. Het exclusieve Belgische design maakt van deze collectie een unicum. De Maestro reeks tilt iedere kookervaring naar een hoger niveau met z’n gestroomlijnd ontwerp met heldere lijnen, stijlvolle grepen en eigentijdse vormen.

STIJLVOLLE KOOKPOTTEN MET AANDACHT VOOR KWALITEIT

Essentiële eigenschappen van een kookpot? Multifunctionaliteit en duurzaamheid! Want een kookpot gebruiken we voor allerlei bereidingen op regelmatige basis, en het liefst voor een langere periode. Duurzaamheid troef bij het ontwerp van onze Maestro kookpotten. Daarom zijn deze hoogkwalitatieve potten voorzien van iets hogere maar vooral dikkere randen dan andere kookpotten op de markt. Met het strakke design, de maataanduiding aan de binnenzijde, gelaste handvaten, afgeronde boord en spiegelafwerking gaat het ontwerp van deze Maestro verder dan de standaard om je de ideale kookervaring te bezorgen.

BRAADPANNEN MET EXTRA OPPERVLAK: ALUMINIUM VS. RVS

Naargelang de functionele behoefte van het kookmoment wordt gekozen voor het meest geschikte materiaal. Binnen deze uitgebreide reeks kan je dus steeds het meest optimaal presterende item terugvinden. Het is dan ook niet zomaar dat deze hoogwaardige collectie zowel een aluminium als een roestvrijstalen pan heeft! Hoewel beide pannen dankzij de rechtopstaande randen voorzien zijn van een extra groot oppervlak, verschilt het gebruik van beide pannen.

In een roestvrijstalen pan komen ingrediënten meer in contact met het bakoppervlak. Dit bevordert de karamelisatie en de korstvorming van de bereiding, waardoor dit type pan ideaal is voor vlees en gevogelte. Bovendien vormen de braadrestjes een perfecte basis voor een heerlijke jus.

Met de aluminium anti-aanbakpan daarentegen kan je bakken met zeer weinig of geen vetstoffen. In een antikleefpan bak je krokant zonder te kleven, maar minder knapperig dan in een pan van roestvrij staal. Tegenover andere antiaanbaklagen koos BEKA ervoor de antiaanbaklaag keramisch te versterken met als resultaat een extra duurzame antikleefpan. Toch is het belangrijk om te weten dat iedere pan met antiaanbaklaag gevoeliger is voor oververhitting dan een inoxen pan. Dit maakt een antikleefpan uitermate geschikt voor bereidingen die geen hoge temperaturen of bruine korst vereisen, zoals vis of groenten.

EEN BOVENGEMIDDELDE COLLECTIE KOOKGEREI

Hoewel de Maestro-serie een integraal onderdeel is van ons BEKA-assortiment, wordt de collectie voortdurend vernieuwd en uitgebreid. Kookgewoonten en -voorkeuren blijven evolueren, en dat geldt ook voor het Maestro-gamma.

Dit stijlvolle assortiment kookgerei wordt regelmatig aangevuld met nieuwe producten in andere maten, vormen of materialen.

Zo is de 5-lagige conische sauspan nu ook beschikbaar voor liefhebbers van grote formaten met een extra diameter van 24 cm. En de sauspan met schenktuit is nu ook geschikt voor kleinere hoeveelheden met de extra toevoeging van de maten met 12 cm en 14 cm diameter.

De sauteerpan is sinds kort niet alleen verkrijgbaar in roestvrij staal, maar ook in aluminium met een extra sterke antiaanbaklaag. Terwijl de roestvrij stalen sauteerpan meer wordt gebruikt om te braden, wordt de extra pan van aluminium met antiaanbaklaag gebruikt om bereidingen te sudderen. Beide hapjespannen hebben dezelfde diameter (24 cm) en zijn voorzien van het prachtige Maestro deksel.

UITGEPUURDE DETAILS

Van de omgekrulde bovenrand, uitermate handig om te schenken, tot de afwerking aan de binnenzijde van het deksel om condens vast te houden, bij Maestro werd aan alles gedacht.

Met focus op optimale prestaties werd er qua materiaal gekozen voor het hoogwaardige 18/10 roestvrijstaal en werden binnen in de bodems van de verschillende inoxen kookartikelen een laag aluminium voorzien. Deze extra dikke laag aluminium werd ingewerkt tussen twee lagen inox en zorgt voor een egale warmte geleiding over het volledige oppervlak. De naadloze afronding van de bodem tot aan de randen zorgt dan weer voor een extra elegante touch.

Ook aan het bereidings- en schoonmaakgemak werd aandacht besteed. Door de binnenzijde uit te rusten met volumeaanduidingen is geen maatbeker nodig bij bereidingen met de Maestro sauspan en kookpotten. De inoxen items zijn voorzien van gelaste handvaten om rivetten aan de binnenzijde te vermijden, zo verloopt schoonmaken in een handomdraai. Om bovendien ook het opbergen van je braadpannen te vereenvoudigen werd op het uiteinde van de steel een gaatje gemaakt. Zo kan je de Maestro braadpannen binnen handbereik ophangen, en spaar je alweer kastruimte uit.

VOOR ALLE KEUKENS EN WARMTEBRONNEN

Met welk fornuis je ook aan de slag gaat, Maestro is ideaal voor alle warmtebronnen. Kook je op gas, elektrisch, inductie, halogeen of keramisch… De pannen uit deze BEKA collectie zijn geschikt voor alle kookvuren.
Ook handig, de Maestro items kan je zowel op je kookplaat als in de oven gebruiken tot 200°C. De inoxen hangrepen zijn ovenbestendig, waardoor jij niet hoeft te aarzelen wanneer je na het bruinbakken van een korstje je de bereiding verder wilt laten garen in de oven.