PFAS-vrij koken met Beka

PFAS en PFOS zijn actuele onderwerpen in het nieuws, maar wat is het en moeten we ons zorgen maken? Te midden van groeiende zorgen over de aanwezigheid van PFAS in alledaagse producten, inclusief antikleefkookgerei, staat Beka Cookware voorop in de beweging naar gezondere, duurzamere kookoplossingen. 

how to recognize pfas free pans

WAT IS PFAS?

Recente discussies hebben de aanwezigheid van PFAS in verschillende producten belicht. PFAS, of per- en polyfluoralkylstoffen, zijn een groep synthetische chemicaliën die worden gebruikt vanwege hun water-, vet- en stofafstotende eigenschappen. Deze 'eeuwige chemicaliën' staan bekend om hun persistentie in het milieu en potentiële gezondheidsrisico's. Met name de discussie rond antikleefpannen, in het bijzonder die met een PTFE-coating (polytetrafluorethyleen), een type PFAS, is versterkt. 

Hoewel PTFE-coatings voldoen aan strenge Europese voedselveiligheidsregelgevingen en als veilig worden beschouwd voor koken bij normale temperaturen, kan hun impact op het milieu niet worden genegeerd. Deze chemicaliën, vanwege hun stabiliteit en levensduur, vormen een uitdaging voor milieuduurzaamheid en hebben geleid tot een heroverweging van hun wijdverbreide gebruik in consumentenproducten. 

PFASfree pannen

 Beka Cookware gaat over naar een duurzamere strategie, met de nadruk op het gebruik van duurzame en gerecycleerde materialen, gesteund door onafhankelijke certificeringen die onze toewijding aan kwaliteit valideren. We zijn op weg naar een PFAS-vrije wereld in kwaliteitsvol kookgerei. Tegen het einde van dit jaar zullen al onze collecties vrij van PFAS te hebben, een getuigenis van onze inzet voor innovatie, kwaliteit en milieuverantwoordelijkheid.

Beka Cookware omarmt een PFAS-vrije toekomst

Bij Beka Cookware wachten we niet op officiële regelgeving om PFAS uit te faseren; we breiden onze kookgerei reeksen al enkele jaren proactief uit met de beste PFAS-vrije coatings. Onze inzet voor kwaliteit en duurzaamheid heeft ons ertoe geleid om talrijke producten zonder PFAS te lanceren, waaronder onze Maestro, Mandala, Kuro, Mobi, Artist, Stark, Nomad collecties en binnenkort zullen ook onze overige reeksen zoals Energy en Pro Induc 100% PFAS-vrij zijn. 

Binnen dit PFAS-vrije aanbod bieden we ook een scala aan kookgerei gemaakt van natuurlijke materialen zoals roestvrijstaal, plaatstaal en ijzer. Ons doel is om jou in staat te stellen met vertrouwen te koken, met behulp van zuivere materialen die veilig zijn voor zowel jouw familie als de planeet.

Cooking advice