Hybride grillen: dé zomerhit

Deze zomer worden je barbecuefeestjes nog leuker dankzij de nieuwste trend: hybride grillen. En dat kost je zelfs geen enkele moeite. Wil je graag weten hoe je deze nieuwe manier van grillen perfect in de vingers krijgt? Lees gewoon verder.
Hybride grillen: dé zomerhit

Een nieuwe trend die hittebestendige potten en pannen toevoegt aan je barbecueroutine. Of beter: òp je barbecueroutine. Want bij hybride grillen gaat het erom dat je je grill nog beter kunt gebruiken, minder tijd in de keuken doorbrengt en meer tijd buiten doorbrengt in gezelschap van je gasten. We zetten enkele leuke weetjes over de nieuwe hybride grillen hype op een rijtje.

VERKOOLDE INGREDIËNTEN? VERLEDEN TIJD!

Een naam zegt niet alles. Want de grillpan Nomad is net je ideale bondgenoot om alles makkelijk bij elkaar te houden op de barbecue. De prachtige grillstrepen krijg je er gratis bij. Staan er sint-jakobsschelpen, champignons, scampi's of andere lastige ingrediënten op het menu? Je weet wel, van die dingen die o zo makkelijk aan je barbecuetang ontsnappen, door het rooster vallen en in vlammen opgaan? Gooi ze in de Nomad pan en bespaar jezelf heel wat frustratie. You can thank us later!

Pro tip: zet je Nomad grillpan altijd aan de zijkant van het rooster. Dat is beter voor de delicate ingrediënten én voor het koolstofstaal waaruit de pan is gemaakt.

ALS EEN VIS IN HET WATER

Grillen is een geweldige manier om een lekker stukje vis te bereiden. Alleen is het niet meteen een eitje om die klus tot een goed einde te brengen op je barbecue. Een speciaal visrooster biedt soelaas, tenminste als je een vis in zijn geheel (met vel) gaat klaarmaken. Een dunne visfilet recht boven het hete vuur leggen, is namelijk een minder goed idee. De oplossing? Gebruik gewoon de Mandala pan met antikleeflaag en een unieke structuur die de warmte gelijkmatig verdeelt. Deze pan is zo goed gemaakt dat de keramische coating zelfs op smeulende kolen niets van zijn kwaliteit inboet. Een mooi gekaramelliseerd stukje vis met een heerlijk rokerige barbecuesmaak: dat krijg je aan het eind op je bord.

DUTCH SUMMER

Ook gietijzeren classics mogen deze zomer niet ontbreken! Wij houden van een Dutch oven op de grill. In zo'n grote gietijzeren kookpot maak je in de winter de lekkerste stoofpotjes klaar, maar ook 's zomers komt hij goed van pas. Een Dutch oven is een echte klassieker en dus ideaal om op de barbecue een klassiek gerecht te bereiden: pulled beef. Braad het vlees eerst ongeveer 2 uur op de grill en laat het dan nog 3 uur sudderen in je Dutch oven. Zo is je heerlijke pulled beef of pulled pork al na 5 uur klaar, in plaats van 11 tot 16 uur. Lekker! Wedden dat je versteld zult staan hoe mals je vlees is?