5 tips voor meal prepping

Zet je schrap voor de drukste tijd van het jaar! Wanneer op onze kalender de laatste vier maanden van het jaar in zicht komen, breekt doorgaans een zeer hectische periode aan.
5 tips voor meal prepping
De school start weer, alle collega's zijn terug op kantoor, sportactiviteiten en hobby's vullen opnieuw de agenda ... En dan hebben we het niet eens over de files op de weg. Met een overvol weekschema is elke vrije minuut goud waard. Om jezelf zo veel mogelijk ademruimte te geven, zijn een goede planning en meal prepping dus onmisbaar. Met deze slimme tips en trucs wordt die drukke septembermaand een eitje!

ROME IS OOK NIET IN ÉÉN DAG GEBOUWD

Leg je lat niet metershoog. Begin met kleine stapjes – zo loop je jezelf niet voorbij wanneer je met meal prepping start. Meteen maaltijden voor een hele week en het hele gezin voorbereiden, is te veel van het goede. Bereid eerst gewoon je eigen lunch voor de komende twee dagen voor en kijk hoe dat gaat.

MAAK EEN BOODSCHAPPENLIJSTJE

Loop je soms wat verloren in de supermarkt? Bereid je goed voor door op voorhand een weekmenu en een boodschappenlijst op te stellen. Houd bij je menu rekening met de agenda van je gezin. Misschien zijn er dagen waarop je geen ontbijt, lunch of avondeten moet voorzien. Meal prepping is dus niet alleen erg handig, het helpt je ook om voedselverspilling tegen te gaan. Een boodschappenlijst is dan ook een uitstekend plan. Hou je aan het lijstje!

WAAROM MOEILIJK DOEN ALS ...

makkelijk ook kan? Misschien is het niet zo'n goed idee om op maandagavond je maaltijden voor de rest van de week voor te bereiden. Kies een rustiger moment, zoals zondagnamiddag. Een gouden tip: gebruik kookgerei van goede kwaliteit. Kookspullen die je gemakkelijk kunt gebruiken en reinigen, daar word je meteen vrolijk van!Het 'Energy' gamma met antiaanbaklaagbestaat uit potten, pannen, een wok en zelfs een antiaanbakgrill. Zo is de vervelende afwas in een mum van tijd geklaard. Een ander voordeel? Dankzij het gegoten aluminium in het midden wordt de warmte snel en gelijkmatig verdeeld.

MAAK GROTE HOEVEELHEDEN IN ÉÉN KEER KLAAR

Al gehoord van batch cooking? Dat betekent dat je grote hoeveelheden in één keer klaarmaakt en in aparte porties in je koelkast of diepvries bewaart. Eenpansgerechten zijn hiervoor ideaal en daarom mag een grote kookpot niet in je keuken ontbreken. De kookpotten tot 10 liter van Beka zijn van hoogwaardige, zo goed als professionele kwaliteit. Zo ben je er zeker van dat je maaltijd niet aanbrandt.

SPICE IT UP

Geen tijd maar je wilt wel lekker eten? Dankzij meal prepping lukt het je vast! Geef je maaltijden extra smaak met lekkere kruiden en specerijen. Met een goed gevuld kruidenrek breng je veel variatie in het menu. Zo geniet je elke dag van snelle, maar vooral lekkere gerechten.