Lenteschoonmaak in de keuken

Terwijl de tuin zich opmaakt voor de lente door groener te worden en de bloemen tevoorschijn laat komen, willen wij onszelf ook voorbereiden. Laat ons jou begeleiden bij de lenteschoonmaak door enkele interessante manieren om je kookgerei schoon te maken. Laten we het opfrissen! 

Lenteschoonmaak in de keuken

HOE LAAT JE JE ROESTVRIJ STAAL WEER GLANZEN?  

Ons geliefde en veelgebruikte roestvrijstalen kookgerei, de perfecte partner in de keuken, maar soms vertoont het na dagelijks gebruik bijzondere effecten. Enkele van onze favoriete roestvrijstalen collecties? Maestro, chef, cicla, … We willen ze dan ook zo glanzend houden als een heldere ster. 

 • Zie je witte stippen op je roestvrijstalen kookgerei? 
  Het lijkt op een residu van vastgeplakt zetmeel. Schoonmaken met azijn: meng gelijke delen water en azijn in de pot of pan en laat het een paar minuten sudderen. Schrob vervolgens de getroffen gebieden met een zachte spons of doek. Spoel grondig met water en droog volledig.  
 • Verkleurd roestvrijstalen kookgerei? 
  Begin met het reinigen van je pot of pan met heet water en zeep. Veeg het daarna schoon met een spons. Maak nu gebruik van de roestvrijstaal-reiniger en schrob goed tot de pan er weer goed uit ziet. Om te eindigen nog even naspoelen en helemaal uitdrogen.  
 • Verbrande pan?  
  Gelukkig is er een eenvoudige en effectieve methode om dit te verhelpen. Vul je pan met een mengsel van azijn en indien nodig nog wat baksoda. Laat dit mengsel ongeveer een 15 minuten inwerken. Deze combinatie zal helpen om hardnekkige vetten en voedselresten op te lossen. Na deze wachttijd gebruik je staalwol om de resten voorzichtig te schrobben. Je zult merken dat de resten veel gemakkelijk zullen loskomen.  

NIEUWE START MET NATUURLIJKE MATERIALEN EN COATINGS 

Beka breidt zijn assortiment milieuvriendelijk kookgerei verder uit, onze nieuwste collecties zijn allemaal PFAS-vrij. We bieden ook diverse natuurlijke materialen aan, die een eigen natuurlijke antiaanbaklaag hebben of ontwikkelen. Over welke collecties hebben we het? Artist en Nomad zijn natuurlijke materialen en Stark is bijvoorbeeld gemaakt van gietijzer zonder coating, dus hier spreken we over een puur materiaal. Gietijzer hebben af en toe wat extra zorg nodig en wat is een betere tijd dan de lenteschoonmaak? 

 • Herstel geroest kookgerei 
  Mogelijke oorzaken om in de toekomst te vermijden zijn dat de pan niet volledig droog was of dat deze is opgeslagen in een vochtige omgeving. Gelukkig kan roest eenvoudig worden verwijderd met azijn. Na het weken in azijn, schuur je voorzichtig de roest af met een schuursponsje. Spoel en droog tot het volledig droog is. 
 • Ziet de natuurlijk coating er niet goed meer uit? 
  Neem een kijkje op onze blog waar je een mooi stappenplan kan volgen 
 • Verkleuring 
  Zetmeel- en mineraalafzettingen zijn soms moeilijk te verwijderen met alleen water en zeep. Je kan ze verwijderen met azijn of een roestvrijstaalreiniger . 

GENIET VAN JE FRISSE EN SCHONE HUIS, KEUKEN MAAR VOORAL VAN JE VERNIEUWDE KOOKGEREI! 

Nu is het tijd om te genieten van de vernieuwing van ons kookgerei en er trots op te zijn. We hopen dat deze tips en trucs je roestvrijstalen artikelen zullen herstellen naar hun oorspronkelijke glans, waardoor ze net zo schoon en glanzend worden als op de dag dat je ze kocht. Mogen je kookavonturen heerlijk zijn met je vernieuwde pannen. We wensen je niet alleen een keuken die schittert van netheid, maar ook talloze aangename momenten terwijl je kookt met kookgerei dat aanvoelt als nieuw.