Het oergevoel in je keuken

'Fine dining' is tegenwoordig veel meer dan alleen maar de moleculaire keuken. Hobbykoks hoeven dus niet meer met stress achter hun fornuis te staan. Dit jaar gaan we weer voor de kracht van eenvoud. Back to basics in de keuken. Ruik de hitte, word de vlammen gewaar, hoor het vlees sissen, voel het koude staal en het warme hout van je tools ... Alles wat je in de keuken nodig hebt, zijn (h)eerlijke producten en slim, oersterk keukengerei.
Het oergevoel in je keuken

FOCUS OP AUTHENTICITEIT

Cottagecore, Rustic Vogue of Classical Country - hoe je het ook noemt, natuurlijk(er) leven zit in de lift. In elk aspect van ons leven gaan we op zoek naar meer authenticiteit, van ons interieur en onze hobby's tot mindfulness en zelfs het eten dat we op tafel toveren. Het landelijke gevoel is nooit ver weg. Volgens de New York Times en The Guardian is dat verlangen naar een eenvoudigere, natuurlijkere levensstijl simpelweg het gevolg van de drukte die onze huidige maatschappij zo kenmerkt. Het biedt een houvast in tijden van stress. En om aan de rat race te ontsnappen, beginnen we zelf groenten te kweken en brood te bakken, leren we pottenbakken en timmeren we zelf tuinmeubilair in elkaar. Maar authenticiteit vraagt ook om ervaring en uitstekende materialen.

IN DE VOETSPOREN VAN MOEDER NATUUR

Tijd nemen om te koken en een beroep doen op pure, stevige en duurzame materialen sluit naadloos aan op de natuurlijke trend. De Nomad-collectie van Beka is gemaakt van hoogwaardig, uitermate temperatuurbestendig plaatstaal (d.w.z. de pannen) en voorzien van duurzame handgrepen. De acaciahouten handgrepen geven het geheel niet alleen een stoere, natuurlijke look, maar zijn ook bijzonder stevig, zodat je de pannen ook perfect op de barbecue kunt gebruiken (uiteraard plaats je de houten handgrepen niet recht boven het vuur). Door het staal met olie in te smeren, creëer je een 100 % natuurlijke antikleeflaag zonder chemicaliën of andere schadelijke stoffen. Met Nomad haal je de natuur in huis.

Cooking advice