Fruit op de grill? Wij vertellen je hoe!

Een typisch zomermenu is gevuld met barbecues, ijsjes en regelmatig een goed stukje fruit boordevol vitaminen! Ga deze zomer creatief om met je gezonde snacks en leg ze op de grill!
Fruit op de grill? Wij vertellen je hoe!

Grillen is een heerlijke manier om de smaak van fruit naar boven te halen. Als dessert, bijgerecht, voorgerecht of bij een salade, gegrild fruit smaakt altijd. Het is makkelijk om zowel buiten op de BBQ of binnen in de grillpan te bereiden. Wij geven je een aantal tips voor een ideaal grillresultaat!

Door fruit te grillen komen de meest verrassende smaken naar boven. Voor je er aan begint, houd je best rekening met de stevigheid. Ga voor stukken fruit die nét rijp genoeg zijn, zodat ze lekker stevig blijven. Niemand heeft zin in papperig fruit op z’n bord, toch?

ANANAS

Het meest bekende fruit voor op de grill is ananas. Met z’n bijzondere structuur en overvloed van natuurlijke suikers is deze heerlijke zomerse vrucht ideaal om mee te grillen. Serveer de gegrilde ananas met een toefje mascarpone of een bolletje vanille-ijs als perfecte afsluiter van je zomeravond!

PERZIKEN OF NECTARINES

Dit heerlijke zomerfruit is een échte delicatesse op de grill. Snij de perzik of nectarine middendoor, bestrooi met wat suiker voor een gekaramelliseerd resultaat en leg ze met het vruchtvlees eerst op de grill. De heerlijke aroma’s die vrijkomen doen je alvast watertanden! Naast het ideale zomerdessert, ook heerlijk in een slaatje.

BANAAN

Voor de banaan pakken we het iets anders aan, aangezien het zeer zacht fruit is willen we vermijden dat hij uit elkaar zou vallen op de grill. Voor het beste grillresultaat pel je de banaan nog niet. Je snijdt hem doormidden in de lengte en plaatst hem met de schil naar boven op de grill. Zo blijft je banaan één geheel en is hij ook makkelijker te hanteren op de grill. Voeg wat gesmolten chocolade, vanille-ijs en slagroom toe en geniet van de meest smaakvolle ‘banana split’!

grill fruit 570x400

WATERMELOEN

Het meest veelzijdige fruit om te grillen is zonder twijfel de watermeloen! Dit zomerfruit bij uitstek krijgt op de grill een soort vleesachtige structuur, lijkend op tonijn, wat het méér dan geschikt maakt om te combineren in voorgerechten en slaatjes. Onze favoriete combo: gegrilde watermeloen met feta, parmaham en rucola.
Welk stuk fruit leg jij deze zomer op de grill?

Cooking advice