BEKA's detox tips voor een sprankelend nieuw jaar

De feestdagen liggen nu achter ons en het leven wordt weer normaal. Back to reality - zo voelt het eigenlijk. Het hoeft geen wekelijks warm bad met klassieke muziek te zijn, maar ook je kookorganisatie doordachter aanpakken maakt de reality voor 2024 al een pak aangenamer. Lees hieronder onze trucs voor optimaal (kook)genot.

BEKA's detox tips voor een sprankelend nieuw jaar

Goede voornemens voor het nieuwe jaar? Of je er nu aan meedoet of niet, met een paar kleine trucjes kun je 2024 nog fleuriger maken. Door je keukengewoonten een beetje op te krikken, help je jezelf alvast ontspannender het jaar door. Ontdek hier eenvoudige detox-tips van ons voor jouw 2024.

START DE WERKWEEK VOORBEREID

Zelfs als het maar één avondshift minder hectisch maakt, is mealprep de moeite waard. Door de weekmenu goed te plannen en een paar dingen van tevoren voor te bereiden, gun je jezelf ademruimte op drukke dagen. Een half uurtje sporten, een verhaaltje voorlezen aan de kinderen, tijd nemen voor een goeie babbel,... Door een halfuur uit te sparen achter de kookpotten, is er ruimte voor dergelijke zaken die er ook op weekdagen toe doen.

Meer te weten komen over efficiënt mealpreppen? Klik dan hier

GEEF DIE STOMER EEN KANS!

Stoomkoken heeft eindeloze voordelen t.o.v. de klassieke kooktechniek: gezonder, meer smaak, minder afwas, etc. maar vergeet de belangrijkste niet: efficiëntie. Plaats de ingrediënten in de stoominzet, laat het water koken, en de damp doet het werk. Extra gezond, extra makkelijk: win-win toch?

Hoe werkt het en wat kan ik in een stomer bereiden? Ontdek het hier

Steamer gezond koken

TEA TIME = ME TIME

Voldoende water drinken heeft tal van voordelen voor je volledige lijf. Maar ook theekruiden hebben zo hun eigen gezondheidsvoordelen. Zo is kamille ideaal voor het slapengaan, bevat groene thee veel antioxidanten en rozenbottel veel vitamine C. Ontspan je in gezelschap of heb je zin in meerdere koppen thee? Haal dan het maximale uit je theemelange door hem in een theepot te bereiden ipv theezakjes in je mok te laten zakken.  Het inoxen theebuiltje in onze theepotten geeft losse theekruiden of -bladen voldoende ruimte om de smaken en aroma's optimaal los te maken. Bovendien blijven gietijzeren theeketels voor een lange tijd warm, je hoeft dus niet telkens je een refill wil de waterkoker in gang te steken. Meer thee, meer smaak, langer genot en goed voor je gezondheid. Klinkt als een goeie self-care, niet?

 

Cooking advice