Doe aan zelfzorg en zet jezelf een kopje thee!

Het afgelopen (corona)jaar was er een vol thuiswerk en isolatie. Voor jezelf zorgen, lichamelijk en geestelijk, is nog nooit zo belangrijk geweest. In deze blog laat BEKA zien waarom tijd nemen voor thee ook een geweldig me-time moment kan zijn
Doe aan zelfzorg en zet jezelf een kopje thee!

HET IS GEEN GEHEIM - THEE DRINKEN IS GEZOND

Dat thee drinken tal van gezondheidsvoordelen heeft is niet nieuw. Het helpt je gehydrateerd te blijven, verlaagt bloeddruk en cholesterol en stimuleert een egale huid. De tijd nemen voor een kopje thee levert niet alleen fysiek maar ook mentaal voordelen op.

In deze tijden, waar social distancing en isolatie centraal staan, is het niet enkel belangrijk om lichamelijk gezond te blijven maar ook om aan je geestelijke gezondheid te werken. Het lijkt misschien simpel, maar jezelf af en toe de tijd geven en jezelf wat rust gunnen in deze dagelijkse hectiek vol thuiswerken en -leven is niet vanzelfsprekend. Ruimte voor jezelf durven nemen, hoeft niet noodzakelijk een dag zonder kids of een urenlang bad te betekenen. Ook kleine momenten van aandacht voor jezelf kunnen zorgen voor rust in je hoofd.

AANDACHT EN LIEFDE VOOR JEZELF TIJDENS JE THEEMOMENT

Tijd nemen om thee te zetten en te genieten van een kopje thee is ook zelfzorg. Door hier heel bewust tijd voor uit te trekken, geef je jezelf de gelegenheid om even bij te komen. Een goede kruidenthee kiezen die past bij de behoefte van het moment, deze klaarmaken in een prachtige theeketel, serveren met een schijfje citroen of drupje honing en… ontspan. Wedden dat het je een energieboost geeft?

TIJD NEMEN SMAAKT HET LEKKERST

Of thee lekker wordt, hangt – naast de kwaliteit van de thee – voor een groot deel af van de zorg waarmee de thee wordt gezet, welke theepot je gebruikt en hoeveel ruimte de theeblaadjes hebben om zich te ontvouwen. Aangezien theeblaadjes die ruimte hebben om zich goed te ontvouwen meer smaak afgeven, rust BEKA haar theeketels uit met een roestvrijstalen zeefinzet. Naast het feit dat aroma’s beter tot hun recht komen bij de bereiding van thee met een theezeefje, heeft een uitneembare netje ook als voordeel dat je verschillende theesmaken kan combineren en zo je eigen thee melange kan creëren.


In tegenstelling tot porseleinen en glazen theeketels blijven gietijzeren theeketels heel lang heet. Dankzij deze eigenschap en de grotere volumes van de BEKA theeketels geniet je met gemak van meerdere kopjes thee.

THEEKETEL VOOR ALLE SMAKEN

Het gietijzer materiaal is een knipoog naar de traditionele Japanse manier van thee zetten. In de Japanse cultuur gebruikt men reeds eeuwenlang gietijzer bij theeceremonies. Op vandaag is een brede waaier aan gietijzeren theepotten beschikbaar in verschillende formaten en vormen. BEKA biedt een selectie van stijlvolle gietijzeren theeketels in verschillende ontwerpen, elk uitgerust met een theezeefje. Van Aziatische looks, tot exclusieve eigentijdse designs, BEKA Cookware heeft gietijzeren theepotten die niet alleen praktisch zijn, maar ook qua looks iedere theeliefhebber kan verrassen.

Ontdek via deze link ons aanbod: gietijzeren theeketels.