Het geheim voor een geslaagde fondue party

Of je nu houdt van vlees, vis, kaas of chocolade. Fonduen is altijd een feest. Maar welke fondueset past bij welke bereiding? Je ontdekt het hier. 

Het geheim voor een geslaagde fondue party

Fondue, dat is gezelligheid troef! Wie geniet er niet van een avondje achteruit leunen terwijl sissend stukje vlees of een knapperig stukje stokbrood in smeuïge kaas dopt? Bovendien is fondue  ook de perfecte afsluiter voor de zoetekauwen onder ons. Een stukje fruit ondergedompeld in een heerlijke mengeling van gesmolten chocolade: het doet ons nu al watertanden!

Hét geheime ingrediënt voor een geslaagde fondue avond? Het kiezen van de juiste set! Want niet alle fonduesets zijn dezelfde, en veel hangt af van het gebruikte materiaal. Wij zetten voor jou de verschillende types op een rij:

Keramiek

Een fonduepot uit aardewerk of keramiek is de beste keuze voor wie een kaas- of chocoladefondue op tafel wilt zetten. Omdat dit materiaal snel reageert op warmteverandering, maar niet té warm wordt en dus aanbranden vermijdt, is het ideaal voor het smelten van kaas en chocolade.

 

Gietijzer

Fonduesets in gietijzer zijn het veelzijdigst. Dankzij de geëmailleerde afwerking zijn deze behalve voor vleesfondues ook ideaal voor kaas- of chocoladefondues, na verwijdering van het spatdeksel.

Gezien het gietijzeren materiaal een uitstekende warmtegeleider is, warmt de pot gelijkmatig op waardoor de goudgele kaas of chocolade uniform smelt. Bovendien houdt gietijzer de warmte langdurig vast. Zo geniet je eindeloos van een verwarmde fondue.

Cooking advice