Jouw geheim voor zelfgebakken brood.

Brood bakken een kunst? In de Papillon stoofpot wordt het kinderspel! Onze vederlichte stoofpot is dé ideale tool, zijn lichte gewicht en aluminium materiaal maakt het des te gemakkelijk. Test jij het binnenkort zelf ook eens uit? Ons stappenplan helpt je alvast op weg!

Jouw geheim voor zelfgebakken brood.

Waarom brood bakken in een stoofpot?

De stoofpot creëert een omgeving die lijkt op een bakkersoven. Door de stoofpot voor te verwarmen, repliceer je als het ware de directe warmte van een professionele steenoven.

Zo laat de gesloten stoofpot het brood stoom produceren, wat de gistactiviteit versnelt.

Door met de stoofpot in een gewone oven te bakken wordt de korst van het brood onmiddellijk hard en knapperig, waardoor de gist niet uitzet. Bovendien zijn de temperaturen binnen de stoofpot constanter dan in een normale oven. Waarom niet dus? 😉

Stappenplan om brood te bakken in een stoofpot

Brood bakken lukt perfect in een klassieke stoofpot, maar onze Papillon stoofpot heeft nog een bijkomend voordeel: doordat het vervaardigd is uit gegoten aluminium, heeft het een veel kortere opwarmtijd. Uw broodje is dus nóg sneller klaar.

Ben je helemaal geïnspireerd en wil je nu ook zelf je brood bakken? Ga meteen aan de slag met onderstaande stappenplan!

Stap 1

Bereid het deeg voor en laat het rijzen volgens een recept naar keuze.

Stap 2

Verwarm de (hetelucht)oven voor op 230° c.

Doe wat bloem op de bodem van de papillon. Zet de lege stoofpot mét deksel 20 minuten in een voorverwarmde oven. (gebruik je een gietijzeren model? Dan warm je deze best 45 tot 50 minuten voor.)

Stap 3

Neem na het voorverwarmen de papillon uit de oven en leg het gerezen deeg op de bodem van de pot. Zet de stoofpot opnieuw in de oven, met deksel, voor 30 minuten.

Haal daarna het deksel van de stoofpot af. Laat het brood nog 15 minuten langer bakken in de pot zonder deksel.

Stap 4

Haal de papillon uit de oven. Haal het brood uit de stoofpot en laat het afkoelen voor je het aansnijdt.

Stap 5

Geniet van je knapperige zelfgebakken brood!

Cooking advice