Stoom je keuken klaar voor een gezonde levensstijl!

Gezond koken betekent niet alleen gebruik maken van verse seizoensproducten, ook de manier waarop je ze klaarmaakt, is van groot belang. De gezondste kooktechniek die er bestaat, is stomen. De reden daarvoor? Niet alleen de voedingswaarden van je ingrediënten blijven een pak beter behouden, ook de pure smaak van de producten blijft bewaard.
Stoom je keuken klaar voor een gezonde levensstijl!

Stomen: de gezonde kooktechniek

Wat stomen onderscheidt van koken is dat de groenten niet in aanraking komen met water, waardoor alle mineralen en vitaminen (o.a. vitamine B & C) in je ingrediënten beter behouden blijven. Heel wat voedingsstoffen lossen namelijk makkelijk op in warm water. Als je je voeding dus kookt, gaat een groot deel van de vitamines verloren in het kookwater, dat je afgiet. Bij het stomen verhit de damp van het hete water de voedingsmiddelen waardoor ze niet alleen gaar worden, maar ook knapperig en smaakvol blijven.

Als je stoomt, gebruik je bovendien ook geen vet. Je kan dus gerust spreken van een lekkere, eenvoudige en slanke kooktechniek.

Stomen, hoe werkt dat?

Je hoeft helemaal niet te investeren in een dure stoomoven om gezond te koken. Neem gewoon je kookpot, vul die met een bodempje water en plaats daar bovenop je stoominzet met je groentjes, vlees of vis. Belangrijk bij deze kooktechniek is om steeds het deksel op de pan te doen, zodat er geen stoom kan ontsnappen.

Stomen met BEKA

Haal jij binnenkort een stomer of stoominzet in huis? We stellen je alvast onze eigen kwalitatieve oplossingen voor:

  • Chef multi stoominzetDeze handige stoominzet uit de Chef reeks is plaatsbesparend & super handig, hij is namelijk geschikt voor 3 diameters Chef kookpotten: diameters 16, 18 of 20 cm. 
  • Polo steamerIn onze Polo collectie vind je deze stomer met 2 niveaus voor het stomen van groenten, vis, dim sum, ... Heb je 2 groenten met een verschillende gaartijd? Of wil je je stukje vis stomen, samen met je groentjes? Het kan allemaal dankzij deze multifunctionele stomer.

Cooking advice