Vroege lentegroenten voor smakelijke herinneringen

De lente is eindelijk aangebroken en verwent ons met haar fijnste goodies: sappige vroege groenten zoals jonge wortelen, knapperige komkommers, sla, felgroene erwten, courgettes, en nog veel meer.
Vroege lentegroenten voor smakelijke herinneringen

Geef ze een warm welkom in uw keuken door ze te behandelen als groene royalty's in de beste selectie potten en pannen. Hoogwaardig keukengerei dat het kookfeest viert en smakelijke herinneringen creëert.

“JE HAD ME AL BIJ KNAPPERIG”

Knapperig, mals, gekruid en vochtig, alles met een gouden korstje smaakt hemels. En tempura moet zijn gevallen engel zijn. Dit met beslag bedekte hapje, waarschijnlijk een van de beste uitvindingen van de Japanse keuken, is een geweldige manier om een heerlijke maaltijd te beginnen en is een snelle en leuke oplossing: meng gewoon bloem met wat maïszetmeel, klop op met wat bruiswater en dip er je groentesticks in. Voor extra knapperigheid voeg je panko-kruimels toe. Gebruik een kookpot of sauteerpan met rand om de tempura knabbels te frituren.

ZEG HET MET BLOEMEN

Voor een smakelijke weekendlunch met het gezin of een doordeweeks etentje met vrienden is bloemkool je vertrouwde vriend. Een zachte partner in crime die een gerecht extra finesse geeft zonder te overheersen en die gemakkelijk de meer uitgesproken smaak van asperges kan dragen in deze frisse lentesalade: stoom of blancheer de bloemkoolroosjes en stukjes asperge zachtjes. Kook ondertussen je granen - zoals tarwebessen of farro - en begin met het bakken van de groenten zodra ze geblancheerd zijn. Klaar? Gooi alles bij elkaar, meng er wat stukken verse Romeinse sla door, knapperige stukjes chorizo en walnoten. Werk af met een honingvinaigrette. Zoet, heerlijk, makkelijk en leuk. Precies zoals de lente zou moeten zijn!